wanneer kun je het gazon bijzaaien

Als de temperatuur s'nachts rond de 8 graden of hoger is kun je het gazon bijzaaien.

Bij een goede (nacht)temperatuur ontkiemt het graszaadje binnen een paar dagen.

Bemesting strooi je als het gras reeds wortels heeft ontwikkeld. Bemesting moet door de wortels opgenomen worden. Houdt de bovenste laag vochtig en wacht het zonnetje af. Het zaadje moet wel goed contact maken met de grond. Krap of hark de grond dus goed los voordat u gaat zaaien.

Bekijk het stappenplan om goed bij te zaaien:

bekijk Riparo Plus


gras inzaaien
wanneer kun je gras zaaien
Na verticuteren van het gazon strooit u eerst een goede bemesting. Als het gazon weer aan het herstellen is en de bemesting goed wordt opgenomen kunt u eventueel de kale plekken bijzaaien.


2 opmerkingen:

  1. net mijn gras gemaaid en geverticuteerd en alle overtollige restmateriaal afgevoerd. Ook nog wat resterend onkruid behandeld met een verdelger. Dat is nu drie dagen geleden. Mijn vraag is wanneer kan ik gaan bemesten en wat kan ik er het beste opgooien om straks de kale plekken opnieuw in te zaaien? Volgende vraag is kan het zaad er tegelijk op met de mest?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bemesting mag u er nu opbrengen. Gebruik een mengmest met de componenten NPK. Deze is online te bestellen op www.grasdoktershop.nl. Wacht nog even met bijzaaien. Het is nu nog te koud om te ontkiemen. Temperatuur s'nachts moet boven de 5-7 graden zijn. Succes,
    met vriendelijke groeten
    De grasdokter

    BeantwoordenVerwijderen