Paddenstoelen in het gazon

Paddenstoelen in het gazon

paddestoelen in gazon paddestoelen in het gazon

Warmte en vocht zijn de haarden voor schimmels en paddenstoelen in het gazon!
Wat kunt u doen tegen de paddestoelen in het gras

paddestoelen gazon

Paddenstoelen zullen geen schade aan het gazon brengen tenzij er een heleboel bij elkaar staan of als u een heksenkring heeft.
Het gazon goed open prikken helpt de komst van paddenstoelen voorkomen.

Door regelmatig te maaien en het maaisel op te ruimen zullen de paddenstoelen vanzelf weer verdwijnen.

Een heksenkring

Een heksenkring is een cirkel van paddenstoelen allen afkomstig van 1 zwam! De draden verdrogen het gras en kunnen een giftige uitwerking hebben.
Wat moet je doen als je een heksenkring in je gazon hebt?Helaas is de enige goede oplossing de complete kring met gras en grond tot een cm of 50 diep te verwijderen tot onder de zwam. Breng nieuwe zwarte grond op , egaliseer de grond en zaai opnieuw in of leg nieuwe grasmatten.

Lees verder op de pagina: schimmels en onkruiden


De Grasdokter

De Grasdokter geeft je informatie over het onderhoud van het gazon, problemen, insecten, ziekten en plagen.

Als graszodenkwekerij krijgen wij veel vragen van klanten over onderhoud en problemen met het gazon. Zo is deze site "De Grasdokter" ontstaan.

De pagina Kennisbank geeft alle artikelen op alfabetische volgorde weer.


De producten die wij adviseren gebruiken wij zelf voor het telen en onderhouden van onze graszoden. We schrijven altijd vanuit onze eigen ervaring, en geven je daaruit tips. Alle foto’s maken we zelf, in eigen graszodenkwekerij of de tuin.

Je kunt af en toe een advertentie tegen komen. We hopen dat dit niet storend voor je is maar op deze manier kunnen wij deze website met gratis tips een klein beetje bekostigen!