Gazon producten


1. Het bodemleven stimuleren zodat verticuteren overbodig wordt.

2. Mos wordt bestrijd via de wortels.
3. Het is een organische minerale meststof.
4. De meststof bevat kalk en gaat verzuring van de bodem tegen, wat de groei van mos verhindert.
5. De meststof bevat nuttige insecten die de viltlaag tussen je gras verminderen.
De meststof voedt het gazon en de indirecte werking tegen mos, kleurt het mos na 3 weken geel. De toegevoegde kalk stimuleert de nuttige bacteriën om mos en vilt om te zetten. Hierdoor wordt verticuteren overbodig.
Deze 2-in-1 gazonvoeding pakt het mos tot in zijn diepste weefsels aan en doodt deze vanaf de wortels af. Na een paar dagen zie je al dat het mos verkleurt, geel wordt en afsterft. Je kan vervolgens na een 3-tal weken met een verticuteerbeurt het mos zeer gemakkelijk verwijderen.
Bovendien bevat DCM Gazon Pur® voor minimaal 3 maanden organische voeding waardoor er, ook na het verticuteren, nog voldoende voeding zal zijn voor een goede hergroei van het gras voor de vorming van een sterke, dichte zode waarin mos geen kans meer krijgt
Gaat de grondverzuring tegen, zorgt voor een betere voedselopname door de planten en verbetert de grondstructuur. Door een hoog gehalte aan magnesium (bevat 15 % mgo) zorgt DCM Groen-Kalk® voor een frisgroene kleur van uw gazon.
Gebruiksgemak is verzekerd door de makkelijke strooibaarheid, zowel met de hand als met de meststofstrooier.
Een jaarlijkse onderhoudsdosis van 1 - 1,5 kg DCM Groen-Kalk® per 10 m² tussen september en mei volstaat voor een seizoen lang gazonplezier.
DCM Groen-Kalk® lost snel op en is volkomen veilig voor uw gazon.
DCM Groen-Kalk®, de sleutel tot een prachtig gazon!
Organische bodemverbeteraar met micro-organismen voor een betere bodemvruchtbaarheid en een rijk en divers bodemleven dat bodemmoeheid helpt voorkomen.
Daardoor geschikt voor uitgeputte bodems en schrale of arme grond.
Vitaliseert intensief betreden en gecompacteerde gronden, ideaal voor de aanleg van moestuin, siertuin en gazon. 

Binnen 1-2 weken een diepgroen gazon met DCM Gazonstart
In het voorjaar kan het gazon er nogal gelig of grauw uitzien. Het gazon heeft het dan ook zwaar te verduren gehad. Maar die heb je zo weer opgelapt, want DCM Meststof Gazonstart krijgt het gazon groen binnen 1-2 weken. Herstelt snel een beschadigd gazon na de winter of na het verticuteren en zorgt voor een snelle groenkleuring. Geeft direct resultaat en heeft een lange nawerking. Ideaal ook voor de bemesting van grote oppervlaktes gazon.Evenwichtige gazonmeststof die zorgt voor een onmiddellijke én aanhoudende groei van het gras. Verrijkt met magnesium en ijzer voor een intens diepgroene graskleur gedurende 100 dagen. Het gehalte aan kalium zorgt voor een sterke en dichte grasmat die goed bestand is tegen betreding en droogte. Professionele formule gebruikt op sportvelden en in openbaar groen. Deze organische gazonvoeding is helemaal veilig voor kinderen en huisdieren. Er is met DCM Meststof Vital-Green Gazon geen verbrandingsgevaar
Dankzij de samenstelling van meer dan 15 organische grondstoffen wordt de juiste voeding gelijkmatig aan de grasplanten afgegeven en voor je groeispurten en ongelijkmatige groeiGazonzaad gemengd met een een fosforrijke meststof in een handige strooidoos. Voor de aanleg en het herstel van gazons op schaduwrijke en droge gronden. De meststof zorgt voor een beter herstel onder bomen en struiken en voor een betere beworteling. Sterk, fijnbladig en weinig onderhoud, dat zijn de sterkste troeven van dit schaduwgazon. Wanneer dit gazon in de schaduw is gelegen, zal het gras nog steeds goed groeien. Door talrijke ondergrondse uitlopers vormt dit graszaadmengsel een dichte zode en een sterke grasmat. Dit gazon vraagt minder maaibeurten.

Insectenparasiterende aaltjes (Steinernema feltiae) zijn microscopische wormpjes en dus niet zichtbaar met het blote oog.

Ze dringen hun gastheer binnen via de kleinste openingen; emelten (larven van de langpootmug) in het gazon, trips op prei en uien en coloradokever op aardappelen.
Voor nog meer goede producten voor het gazon verwijzen wij u naar de