Gazon producten

Overzicht van goede bemesting en producten voor een mooi gazon.


Microgazon plus met een indirecte werking tegen mos:

gazon producten
bekijk product>>

Wat doet het product microgazon plus voor het gras:

1. Het bodemleven stimuleren zodat verticuteren overbodig wordt. 

2. Mos wordt bestrijd via de wortels. 

3. Het is een organische minerale meststof. 

4. De meststof bevat kalk en gaat verzuring van de bodem tegen, wat de groei van mos verhindert. 

Als laatste bevat deze meststof nuttige bacteriën die de viltlaag tussen je gras verminderen. 

De meststof voedt het gazon met een indirecte werking tegen mos, kleurt het mos na 3 weken geel. De toegevoegde kalk stimuleert de nuttige bacteriën om mos en vilt om te zetten. Hierdoor wordt verticuteren overbodig. 

DCM Gazon Pur gazonmestof met een indirecte werking tegen mos

Gazon pur


Deze 2-in-1 gazonvoeding pakt het mos tot in zijn diepste weefsels aan en doodt deze vanaf de wortels af. Na een paar dagen zie je al dat het mos verkleurt, geel wordt en afsterft. Je kan vervolgens na een 3-tal weken met een verticuteerbeurt het mos zeer gemakkelijk verwijderen.

Bovendien bevat DCM Gazon Pur voor minimaal 3 maanden organische voeding waardoor er, ook na het verticuteren, nog voldoende voeding zal zijn voor een goede hergroei van het gazon voor de vorming van een sterke, dichte zode waarin mos geen kans meer krijgt.
DCM Groenkalk met magnesium voor een frisgroene kleur

Kalk voor een gezond gazon

kalk gaat de grondverzuring tegen, zorgt voor een betere voedselopname door de planten en verbetert de grondstructuur. 

Door een hoog gehalte aan magnesium (bevat 15 % mgo) zorgt Groen-Kalk voor een frisgroene kleur van uw gazon.
Gebruiksgemak is verzekerd door de makkelijke strooibaarheid, zowel met de hand als met de meststofstrooier.
Een jaarlijkse onderhoudsdosis van 1 - 1,5 kg DCM Groen-Kalk per 10 m² tussen september en mei volstaat voor een seizoen lang gazonplezier.
Het product lost snel op en is volkomen veilig voor uw gazon.DCM Bodemaktivator voor een verbetering van de grond.


Bodem verbeteraar voor een gezond gazon

Organische bodemverbeteraar met micro-organismen voor een betere bodemvruchtbaarheid en een rijk en divers bodemleven dat bodemmoeheid helpt voorkomen.
Daardoor is dit product geschikt voor uitgeputte bodems en schrale of arme grond.
Het vitaliseert intensief betreden en gecompacteerde gronden en is dus ideaal voor de aanleg van moestuin, siertuin en gazon.
Gazonstart voor direct herstel van het gazon, snel groen en lange werking.

gazon bemesting voor een mooi gazon
Binnen 1-2 weken een diepgroen gazon met DCM Gazonstart.
In het voorjaar kan het gazon er nogal gelig of grauw uitzien. Het gazon heeft het dan ook zwaar te verduren gehad. Maar die heb je zo weer opgelapt, want het product DCM Meststof Gazonstart krijgt het gazon snel groen al binnen 1-2 weken. Deze bemesting herstelt snel een beschadigd gazon na de winter of na het verticuteren en zorgt voor een snelle groenkleuring. Het geeft direct resultaat en heeft een lange nawerking. 
Vital Green; Evenwichtige gazonmeststof die zorgt voor een onmiddellijke én aanhoudende groei van het gras.

Bemesting voor een snel groen gazon

Evenwichtige gazonmeststof die zorgt voor een onmiddellijke én aanhoudende groei van het gras. Het gazon product is verrijkt met magnesium en ijzer voor een intens diepgroene graskleur gedurende 100 dagen. Het gehalte aan kalium zorgt voor een sterke en dichte grasmat die goed bestand is tegen betreding en droogte. Deze organische gazonvoeding is helemaal veilig voor kinderen en huisdieren. Er is daarnaast met DCM Meststof Vital-Green Gazon geen verbrandingsgevaar
Dankzij de samenstelling van meer dan 15 organische grondstoffen wordt de juiste voeding gelijkmatig aan het gazon afgegeven zodat je geen groeispurten of ongelijkmatige groei krijgt.DCM Ombraplus:Graszaad speciaal voor de schaduw

DCM graszaad voor schaduw

Gazonzaad gemengd met een een fosforrijke meststof in een handige strooidoos. Voor de aanleg en het herstel van gazons op schaduwrijke en droge gronden. De bijgevoegde meststof zorgt voor een beter herstel onder bomen en struiken en voor een betere beworteling. Het is een sterk, fijnbladig gras met weinig onderhoud, dat zijn de sterkste troeven van dit schaduwgazon. Wanneer dit gazon in de schaduw is gelegen, zal het gras nog steeds goed groeien. Door talrijke ondergrondse uitlopers vormt dit graszaadmengsel een dichte zode en een sterke grasmat. Het gazon hoeft dan ook minder gemaaid te wordenAaltjes voor het bestrijden van engerlingen en emelten in het gazon

Aaltjes tegen engerlingen
Insectenparasiterende aaltjes (Steinernema feltiae) zijn microscopische wormpjes en dus niet zichtbaar met het blote oog.
De aaltjes gaan actief op zoek naar hun prooi en treden hun gastheer binnen via natuurlijke openingen; Tegen de bestrijding van emelten (larven van de langpootmug) en engerlingen in het gazon maar ook trips op prei en uien en coloradokever op aardappelen.


Gerelateerde artikelen:

Overzicht van handig en goed gereedschap en machines voor de tuin: