Tuinproducten voor u op een rijtje gezet:

TuinTuin
01 oktober 2019

Bemesting voor het gazon

Bemesting voor het gazon

Wat is de juiste bemesting voor het gazon?

bemesting voor het gazon


Vaak denkt men geen onderhoud aan het gazon te hebben of alleen een keer het gras te maaien. Een gazon heeft echter ook bemesting nodig. Gras dat regelmatig bemest wordt is voller, dichter en groener maar vooral heeft het gazon dan een betere weerstand tegen mos en onkruiden. 

Om een gazon mooi te hebben is het zelfs het beste om drie keer per jaar het gras te bemesten. De eerste keer in de lente voor een goede groei én herstel van de winter, de tweede keer in de zomer zodat het gazon mooi groen blijft en door blijft groeien en de derde keer in het najaar om het gazon winter klaar te maken door een betere weerstand.

  1. Wanneer gebruik je welke bemesting voor het gazon
  2. Wat is het verschil in de gazon bemesting.

Elk seizoen de juiste bemesting voor uw gazon.

In het voorjaar moet het gras herstellen van de winterperiode en heeft extra componenten nodig om weer goed te groeien en een stevige plant te worden. 

Voorjaarsbemesting is afgestemd om het gazon weer in topconditie te krijgen

Onze zomers worden steeds warmer en droger. Het gazon heeft naast voldoende vocht een speciale zomerbemesting nodig om de droogte en warmte stress binnen de perken te houden

In het najaar dient u het gazon weer klaar te maken voor de winter. Als het gras gezond en stevig de winter ingaat heeft u in het voorjaar veel minder herstel problemen. De najaarsbemesting heeft de juiste componenten voor het gazon om gezond en sterk de winter in te gaan én goed het voorjaar in te gaan.


bemesting voor het gazon
Bemesting

U kunt deze  online bestellen

grasdokter online
online bestellen 


Wanneer gebruik je welke bemesting voor het gazon:

Bemestingsschema gazon:


gazon kalender


Geen opmerkingen: