Overige vragen

Hier vindt u de meest gestelde vragen over gras, aanleg , onderhoud , problemen...

 • Als ik Tuinverlichting wil aanbrengen, moet ik hiermee dan al met de voorbereiding aan beginnen?
Ja, maar alleen als het een zwakstroomsysteem betreft. Bij 220V dient dit door een erkend installateur gedaan te worden. Als het gazon nog niet is gelegd, kunnen de kabels in de grond gelegd te worden. Doe dit diep genoeg(minimaal 50cm diep) en pas op bij het frezen dat u de kabels niet raakt!.
  • Ik heb een vakantiewoning in Frankrijk. Wat moet ik voor graszaad gebruiken?
  Ga naar de plaatselijke tuincentra om het juiste mengsel te kopen dat geschikt is voor de locale omstandigheden. Het mengsel dient in ieder geval Rietzwenkgras te bevatten
     webshop grasdokter
   • Hoe werken kant-en-klare gazonherstellers?
   Kant en klare gazonherstellers bevatten verschillende componenten. De meest gangbare zijn inclusief graszaad, mosbestrijder en bemesting. Let u wel op de volgorde van toedienen. Vaak bent u goedkoper uit indien u de verschillende componenten apart koopt.
   1. Aanleg van graszoden: aanleg en inzaaien


   2. Bemesting van Graszoden en Gazon:  bemesting


   3. Schimmels, onkruiden en insecten in het gazon: 

   schimmels, onkruiden en insecten   4. Maaien van het gazon:   5.Schaduw en mos in het gazon:   6.Zaaienaanleg en inzaaien


   7.Over beregenen en water op het gazon:

   2 opmerkingen:

   1. Dit is een mooie site met veel info over gras, ik was opzoek naar informatie over kale plekken in t gras. 1, hoe onstaat kale plekken? 2, hoe voorkom ik kale plekken waar geen onkruid of mos te bekennen is? Kon deze informatie nog niet terug vinden.
    Mvg beginnend grasliefhebber

    BeantwoordenVerwijderen
   2. Kijk eens bij de artikelen over dorre, bruine en gele plekken in het gazon. Als j deze niet repareert ontstaan er vanzelf kale plekken. Kale plekken ontstaan door intensieve betredin g, schimmels, verbranding, slechte conditie van het gras.

    BeantwoordenVerwijderen