Mos in het gazon

mos in gazon

Mos in het gazon 

mos in gazon


Kenmerken van mos in gras: 

Mos is er in vele soorten; in gazons krijgt u vaak een zachte groene (bruine) laag van hele kleine gekartelde blaadjes

Bestrijding en voorkomen van mos in het gazon:dcm microgazon plus
verticuteren overbodig


1.    voldoende bemesten met de juiste bemesting.

2.    goed kwalitatief en sterk graszaadmengsel gebruiken.

3.    maai het gras niet te kort.

4.    regelmatig beluchten/prikken of verticuteren.

5.    strooi in Januari/Februari kalk.

6.    gebruik een goede mosbestrijder en strooi daarna een goede bemesting om de grasmat weer snel dicht te krijgenNeem een kijkje in onze webwinkel voor producten om mos de baas te blijven.bekijk de video van dcm om mos te bestrijden:


Veelgestelde vragen over mos in het gazon:


Mijn grasmat komt (voor een deel) in de schaduw te liggen, waar moet ik op letten?

Is de schaduw van een muur/hekwerk of van bomen of hagen? Bomen/Hagen zullen een groot gedeelte van de voeding en het vocht uit het gazon onttrekken. Het gras dient u hier wat vaker te bemesten en niet te kort te maaien. Bij een muur zal het gras alleen minder zonlicht krijgen. U hoeft niet vaker te bemesten maar laat het gras hier wel iets langer bij het maaien. In principe kan elk grasmengsel in de schaduw goed groeien, mits er een goed onderhoud wordt toegediend. De ene soort is er echter beter resistent tegen als de andere.

Hoe kan ik mos voorkomen?

Voldoende bemesten en niet te kort maaien. Verticuteren of Beluchten is noodzakelijk om vervilting te voorkomen. Strooi in de wintermaanden Kalk.

Hoe kan ik mos bestrijden?

IJzersulfaat doodt het mos ,waarna u het gazon schoon kunt harken. Strooi daarna een stikstofbemesting om het bestaande gras flink te kunnen laten groeien. Zaai eventueel kale plekken bij.


Let op: Kalk is géén mosbestrijder maar voorkomt (gedeeltelijk) eventuele mosgroei. Er zijn ook goede mosbestrijders in de handel die geen schade aan het milieu toebrengen én waarbij verticuteren niet nodig is. Neem een kijkje in onze winkel voor de mogelijkheden om mos in het gazon te bestrijden en te voorkomen.


Waar moet ik op letten bij gebruik van een mosbestrijder?

Toepassen bij windstil weer, voorkom aanraking met bestrating en kleding, dit levert moeilijk verwijderbare roestvlekken op. Bij voorkeur toedienen met een gieter. Wacht een paar dagen totdat het mos geel/bruin is geworden en hark het

microgazon

gazon dan schoon. 

U kunt beter Biologische mos bestrijders gebruiken zonder schadelijke stoffen zoals Microgazonplus of Gazonpur


Hoe snel kan ik na mosbestrijding weer in/bij zaaien?

Direct na het verticuteren en de mosbestrijding kunt u , nadat alle dode plantenresten weer opgeruimd zijn , alles in of bijzaaien. Er blijven van de mosbestrijder geen schadelijke stoffen achter die het kiemproces in de weg zouden kunnen zitten

dcm ombra plus
Bekijk Ombra Plus

Wat is schaduwgazon?

In principe kan elk grasmengsel in de schaduw goed groeien. Het juiste onderhoud is wel heel belangrijk! Sommige grassoorten zijn beter resistent tegen minder licht en andere kunnen weer beter tegen droogte en minder voeding.

Een heel goed grasmengsel speciaal voor schaduwplaatsen in Ombra Plus van dcm
© Copyright 2022 de Grasdokter