gazon februari

gazon februari

De Grasdokter -het gazon in februari

 Het gazon in februari


gazon onderhoud februari

In februari is het gazon in een rustperiode. 

Het gazon groeit in februari niet door de lage temperatuur in de nacht. Kalk kun je in februari wel nog op het gazon strooien.

Gebruik februari verder voor het onderhoud van uw tuingereedschap. 
gazon in februari

Slijp bijvoorbeeld de messen van uw grasmaaier. 


Koop een goede bodemtest om de pH-waarde en voedingstoestand van uw gazon en grond in de tuin te bepalen.Maak het gereedschap en de grasmaaier goed schoon en vet het staal in tegen roesten.

Gebruik een goede anti roest pasta voor het gereedschap in de tuin:Verwijder groene aanslag van uw terras tegels en terras meubelen:


kalk op het gazon

Wanneer kun je kalk strooien?gazon in januari

Het gazon in januari..lees verderDe Grasdokter

De Grasdokter geeft je informatie over het onderhoud van het gazon, problemen, insecten, ziekten en plagen.

Als graszodenkwekerij krijgen wij veel vragen van klanten over onderhoud en problemen met het gazon. Zo is deze site "De Grasdokter" ontstaan.

De pagina Kennisbank geeft alle artikelen op alfabetische volgorde weer.


De producten die wij adviseren gebruiken wij zelf voor het telen en onderhouden van onze graszoden. We schrijven altijd vanuit onze eigen ervaring, en geven je daaruit tips. Alle foto’s maken we zelf, in eigen graszodenkwekerij of de tuin.

Je kunt af en toe een advertentie tegen komen. We hopen dat dit niet storend voor je is maar op deze manier kunnen wij deze website met gratis tips een klein beetje bekostigen!