Tropisch warm

Het is tropisch warm in Nederland, 

Temperaturen rond de 30 graden

gele plekken in gazon herstellen

Hoe blijven we het gazon onderhouden?

gazon en zon

Met hoge temperaturen (en veel wind) sproei je nooit teveel uw gazon.  


 wanneer gazon sproeienAls je sproeit zorg dan dat je echt minimaal 15mm-20mm sproeit. Controleer dit door een glas op het gras te zetten tijdens het sproeien. In het glas moet echt minimaal 15mm-20mm zitten zodat het water ook echt bij de wortels kan komen.

Prik de grond met regelmaat goed open tot wel 10 cm diep. Met deze droogte verdicht de grond erg snel.Water en voeding komen dan niet bij de wortels waardoor er droge en kale plekken ontstaan.

Vaak is de bovenste 5 cm nat maar eronder is het kurkdroog. Zet de sproeier dan maar gerust een hele nacht aan zodat de wortels het water aankunnen. Doet u dit niet dan zult u gele plekken krijgen in uw gazon

rode klaver
Klaver komt nu ook veel voor in het gazon, Krab de klaver met een grove hark weg en zaai de plek bij. Klaver groeit graag op stikstofarme grond. Bemest het gazon met een beetje extra bemesting maar sproei daarna heel goed.
Kijk hier voor een goede bemesting!

Maai met deze hitte het gazon niet te kort. Een maaihoogte van 4-5cm mag gerust! Hoe korter het gazon hoe kwetsbaarder het gras wordt.

Wacht verder met verticuteren en bemesting tot de temperatuur rond de 20 graden is.

Bijzaaien kan wel. Zorg er wel voor dat de zaadjes de grond raken en dat de bovenste 2-3mm van de grond vochtig blijven.

Geen opmerkingen: