Ik sproei het gazon maar toch krijg ik droge plekken

droge plekken op gazon ondanks sproeien

Veel mensen houden van een mooie tuin en besproeien het gazon en de border bij droogte. 

ik sproei het gazon maar toch heb ik droge plekken

Het gras en de tuin sproeien is een goede oplossing om het vocht in de bodem aan te vullen en de (gras)planten vocht mee te geven zodat ze kunnen groeien.

Na het leggen van graszoden dien je meteen héél goed te sproeien.

graszoden drogen uit

Op deze afbeelding is duidelijk te zien dat er niet goed gesproeid is waardoor er uitdrogings verschijnselen bij de grasmatten te zien zijn. 
Ook dit herstelt wel weer mits je goed blijft sproeien!!

Maar let op:

In hele droge periodes kan de grond Hydrofoob worden, dit wil zeggen dat de grond geen vocht meer op kan nemen. Het vocht blijft in druppels op de bodem liggen en wordt niet door de grond geabsorbeerd. De (gras)planten krijgen hierdoor nauwelijks vocht en drogen toch uit.De juiste voeding voor het gazon is daarom erg belangrijk.

Wat kun je doen tegen droge en gele plekken in het gazon?

Houdt er rekening mee dat vocht niet de enige factor is om groei van het gazon te realiseren. In extreem droge periodes komt de plant of het gazon in stress en moet het erg zijn best doen om te overleven en te herstellen. Dit kost veel energie. Deze energie wordt uit vocht, de bodemreserves en voeding gehaald. Voeding is dus essentieel voor de groei en herstel van de plant, ook in droge periodes.

bemesting gazon jaar rond
bemesting het hele jaar rond

De meeste gazons worden in het voorjaar geverticuteerd, door-gezaaid en bemest om te herstellen na de winter periode. Dit gebeurt meestal in april. 
Het is dus belangrijk om de voeding aan te vullen met de juiste bemesting. Dit geldt voor zowel het gazon als de border. Door voeding te geven en daarna vocht is het systeem weer compleet en zal de plant gaan groeien en herstellen. Het gazon en de plant wordt weer sterk en weerbaar
.

Tip:

Het is beter om twee keer per week een grotere hoeveelheid water aan de tuin te geven in plaats van elke dag een beetjevital green
DCM voor een diepgroen gazon

DCM VITAL GREEN

5-6kg/100m2
voor een mooie groene grasmat met een sterke groei

Meststoffen van DCM zijn op ons bedrijf in Vinkel en in de webshop van de Grasdokter   verkrijgbaar. 
Gele en droge plekken in het gazon: stappenplan>

Geen opmerkingen:

© Copyright 2022 de Grasdokter