Voorkom ziekten en plagen in de tuin

Voorkom ziekten en plagen in de tuin

Voorkom ziekten en plagen in de tuin

Hoe voorkom je ziekten en plagen in de tuin. 

Verlies je planten niet uit het oog met deze handige apps

voorkom ziekten en plagen in de tuin


Er zijn verschillende tuin apps ontwikkeld die je helpen voor het onderhoud aan de planten en gazon in je tuin:ecologisch tuinierenVelt (Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren) heeft deze kaart voor particulieren opgesteld om hulp te bieden bij ziekten en plagen in de tuin.


De toolboxkaart van Velt helpt je op wegDCM heeft een ook een handige tuinieren app ontwikkelt

DCM Garden

DCM Garden
 waarin je op een eenvoudige manier alle gegevens over je tuin invoert. Op basis daarvan krijg je persoonlijk en gedetailleerd tuinadvies, voor een tuin die het hele jaar door mooi en gezond is.


Hoe werkt de tuin app?
Stap 1: Breng je gazon en planten in kaart
Welke planten staan er in je tuin? Voeg ze eenvoudig toe in de app.Stap 2: Maak een plantenprofiel aan
Geef voor iedere plant informatie over de staanplaats. Staat hij buiten, binnen of in een kas? In welke grond staat hij? Belangrijke informatie voor de juiste verzorging!Stap 3: Gepaste verzorging voor gezond groen
De app maakt aan de hand van de ingevoerde gegevens een grondige analyse, en formuleert op basis daarvan jouw persoonlijk advies voor de verzorging van je tuin. "Het is februari. Tijd om kalk op je gazon te strooien!"
bron: onkruidvergaat.nl en DCMDe Grasdokter

De Grasdokter geeft je informatie over het onderhoud van het gazon, problemen, insecten, ziekten en plagen.

Als graszodenkwekerij krijgen wij veel vragen van klanten over onderhoud en problemen met het gazon. Zo is deze site "De Grasdokter" ontstaan.

De pagina Kennisbank geeft alle artikelen op alfabetische volgorde weer.


De producten die wij adviseren gebruiken wij zelf voor het telen en onderhouden van onze graszoden. We schrijven altijd vanuit onze eigen ervaring, en geven je daaruit tips. Alle foto’s maken we zelf, in eigen graszodenkwekerij of de tuin.

Je kunt af en toe een advertentie tegen komen. We hopen dat dit niet storend voor je is maar op deze manier kunnen wij deze website met gratis tips een klein beetje bekostigen!