sneeuw op gazon

sneeuw op gazon

De Grasdokter - sneeuw en vorst op gazon

Sneeuw is niet schadelijk voor het gazon.

sneeuw en vorst gazonLet wel op wat je doet!

Sneeuw vormt eigenlijk een warme deken voor het gras, ook pas ontkiemd gras zal er geen schade van krijgen. Het gras ligt in de winter en bij lage temperaturen in een winterslaap en groeit gewoon verder als de temperatuur weer beter wordt.


maar let wel op:

Het lopen over gras met sneeuw geeft voetafdrukken. 
voetafdruk vorstsneeuwstappen

De sneeuwresten blijven langer op het gras waardoor sneeuwschimmel zou kunnen gaan groeien.
tipbij sneeuw op het gazon!

Maar geniet ook van het winterse weer, niet de weg op gaan als het niet hoeft. Lekker even sneeuwpoppen maken en sneeuw ballen gooien. Zo vaak hebben we nu ook geen sneeuw in Nederland.Gerelateerde artikelen over het gazon in de winter:gazon winter klaar maken

Het gazon winterklaar maken>>
kalk voor gazon

Kalk strooi je in de winter op het gazon>>


De Grasdokter

De Grasdokter geeft je informatie over het onderhoud van het gazon, problemen, insecten, ziekten en plagen.

Als graszodenkwekerij krijgen wij veel vragen van klanten over onderhoud en problemen met het gazon. Zo is deze site "De Grasdokter" ontstaan.

De pagina Kennisbank geeft alle artikelen op alfabetische volgorde weer.


De producten die wij adviseren gebruiken wij zelf voor het telen en onderhouden van onze graszoden. We schrijven altijd vanuit onze eigen ervaring, en geven je daaruit tips. Alle foto’s maken we zelf, in eigen graszodenkwekerij of de tuin.

Je kunt af en toe een advertentie tegen komen. We hopen dat dit niet storend voor je is maar op deze manier kunnen wij deze website met gratis tips een klein beetje bekostigen!