04 juni 2021

Hoe vaak maai je het gazon

Hoe vaak moet je gras maaien? gazon maaien

hoe vaak moet je gras maaien

Hoe vaak je gras moet maaien wordt bepaalt door de temperatuur, bemesting van het gazon en water.Elke week het gazon maaien is tijdens het groeiseizoen erg belangrijk.

*    Door veel te maaien stimuleer je de wortelgroei van het gras. Het gazon groeit dichter en wordt sterker.

*    Veel onkruiden kunnen niet tegen veel maaien en zullen afsterven. Als het gazon veel gemaaid word zul je veel minder last hebben van onkruiden.

*    Beter is dan ook 2 keer per week te maaien. Hoe vaker je maait hoe mooier het gazon wordt.

*    Als het gras erg lang is zet dan de maaier een standje hoger en maai eerst de topjes eraf. vervolgens kun je het gazon nog een keer maaien op een stand lager. Doe je dit niet dan zul je veel maaisel op het gazon zien liggen. Veel maaisel resten zal een viltlaag gaan vormen, wat een storende laag kan worden.

*    In principe kun je het maaisel laten liggen als het niet teveel is. Dit is weer voeding voor het gazon. Zie je veel grasresten liggen hark dan het overtollige maaisel weg.

Maar je wilt niet constant bezig zijn met maaien van het gazon. 

Dat kan zeker met de juiste gazonvoeding

diepgroen gazon
bekijk deze gazon meststof


Met DCM Gazonmeststof maak jij een diepgroen gazon in korte tijd.

En dat zonder extra maaibeurten. Dat wil toch iedereen. Deze gazonvoeding is namelijk zo samengesteld dat je een diepgroen gazon krijgt maar je niet extra hoeft te maaien.

Juist in de zomer heeft het gazon extra voeding nodig want in de zomer krijgt het gras het soms zwaar te verduren. Voor ons is de zomer genieten, maar de grasplanten krijgen heel wat te verduren. Warme, zomerse zonnige dagen, droge periodes, spelende kinderen en ravottende huisdieren of een tuinfeestje.

Behalve het feit dat je niet extra meer hoeft te maaien zijn er nog meer voordelen:

  • Deze organische gazonvoeding is helemaal veilig voor kinderen en huisdieren
  • er is met DCM Gazonmeststof geen verbrandingsgevaar
  • Dankzij de samenstelling van meer dan 15 organische grondstoffen wordt de juiste voeding gelijkmatig aan de grasplanten afgegeven en geeft geen  groeispurten of ongelijkmatige groei
bron: DCM, de Grasdokter

gerelateerd:     


scherp geprijsde grasmaaiers>>

Geen opmerkingen: