gazon onderhoud augustus

gazon onderhoud augustus

gazon onderhoud in augustus

Checklist en stappenplan gazon onderhoud in augustus.

In augustus is goed gazononderhoud belangrijk, zeker als de zomerse temperaturen nog hoog kunnen zijn



gazon in augustus
Hier vind je enkele stappen voor gazononderhoud in augustus:

1. Gras maaien: 

Blijf het gazon in augustus regelmatig maaien, maar pas op dat je niet te kort maait, omdat dit het gras kan verzwakken en vatbaarder kan maken voor droogte. Houd een maaistand van ongeveer 4-6 centimeter aan.

2. Water : 

Zorg ervoor dat je het gazon voldoende water geeft, vooral als er periodes zijn van weinig of geen regen. Veel water geven is beter dan regelmatig ondiep water geven, omdat het de wortels aanmoedigt om dieper in de grond te gaan groeien, waar meer vocht beschikbaar is.

3. Onkruidbestrijding:

Let op onkruidgroei in augustus en trek ze er met de hand uit of gebruik een onkruidverdelger specifiek voor gazons. Zorg ervoor dat je het onkruid zo snel mogelijk behandelt om te voorkomen het zich verder verspreidt.

4. Bemesting: 

Bemest het gazon met een meststof die geschikt is voor de zomer. Gebruik een meststof  die stikstof, fosfor en kalium bevat om de gezondheid en groei van het gras te bevorderen.

Alle artikelen over bemesting en voeding voor het gazon >>

5. Schadeherstel: 

Herstel kale plekken in het gazon in augustus door graszaad in te zaaien. Zorg ervoor dat het nieuwe graszaad voldoende water heeft om te ontkiemen en te groeien. Je kunt in augustus ook prima het gazon verticuteren.

6. Sproei niet te vaak: 

Hoewel het belangrijk is om het gazon voldoende water te geven, moet je ook voorkomen dat je te veel water geeft. Te vaak ondiep water geven kan leiden tot schimmelgroei en andere grasproblemen.

7. Schaduwplekken: 

Als delen van het gazon schaduwrijk zijn en niet goed groeien, gebruik dan graszaad dat speciaal is samengesteld voor schaduwrijke gebieden.


Met deze tips zorg je er voor dat jouw gazon gezond blijft de hele zomer augustus en er mooi en groen uitziet. 


Meer hierover:

maandelijkse gazon verzorging:

gazononderhoud schema


Kom meer te weten over gazononderhoud

Vergeet niet dat gazon onderhoud altijd afhankelijk is van de plaatselijke omstandigheden, dus stem het onderhoud af op het klimaat en de grassoort in je gazon.

Tip: veel artikelen voor de tuin zijn nu in de outlet bij bol.com!

De Grasdokter

De Grasdokter geeft je informatie over het onderhoud van het gazon, problemen, insecten, ziekten en plagen.

Als graszodenkwekerij krijgen wij veel vragen van klanten over onderhoud en problemen met het gazon. Zo is deze site "De Grasdokter" ontstaan.

De pagina Kennisbank geeft alle artikelen op alfabetische volgorde weer.


De producten die wij adviseren gebruiken wij zelf voor het telen en onderhouden van onze graszoden. We schrijven altijd vanuit onze eigen ervaring, en geven je daaruit tips. Alle foto’s maken we zelf, in eigen graszodenkwekerij of de tuin.

Je kunt af en toe een advertentie tegen komen. We hopen dat dit niet storend voor je is maar op deze manier kunnen wij deze website met gratis tips een klein beetje bekostigen!