Witbol in gazon bestrijden

Witbol in gazon bestrijden

Witbol in gazon

witbol in gras bestrijden

Een ongewenste grassoort in je gazon kijkt vaak lelijk

Ook Witbol is er zo eentje!

Witbol kan hele plekken in je gazon veroveren en dat ziet er lelijk uit. Vaak zijn het lichtgroene brede bladeren die hele pollen worden.
Hoe kom je van witbol af:

Wanneer je de eerste pollen in het gazon ziet verschijnen, kun je die het beste meteen uitsteken of met een mes er goed doorheen snijden. Als de wortels van witbol bloot liggen sterft de plant af. Dit zal je waarschijnlijk een paar keer moeten herhalen.

Witbol gedijt goed op vochtige gronden, vormt snel plakkaten en breidt zich dan agressief uit in de grasmat. Je herkent witbol aan het zachte lichtgroene blad, dat een beetje behaard is.

witbol in gazon behandelen


Stappenplan hoe je witbol in het gazon kan voorkomen>>

Ik heb geprobeerd een filmpje te maken hoe je witbol verwijderd:

 

Bekijk ook zeker deze artikelen over klaver en hondsdraf in het gazon:


klaver in gazon bestrijden

hondsdraf in gazon bestrijden
paardebloem in gazon verwijderenDe Grasdokter

De Grasdokter geeft je informatie over het onderhoud van het gazon, problemen, insecten, ziekten en plagen.

Als graszodenkwekerij krijgen wij veel vragen van klanten over onderhoud en problemen met het gazon. Zo is deze site "De Grasdokter" ontstaan.

De pagina Kennisbank geeft alle artikelen op alfabetische volgorde weer.


De producten die wij adviseren gebruiken wij zelf voor het telen en onderhouden van onze graszoden. We schrijven altijd vanuit onze eigen ervaring, en geven je daaruit tips. Alle foto’s maken we zelf, in eigen graszodenkwekerij of de tuin.

Je kunt af en toe een advertentie tegen komen. We hopen dat dit niet storend voor je is maar op deze manier kunnen wij deze website met gratis tips een klein beetje bekostigen!