De Grasdokter

De Grasdokter geeft je informatie over het onderhoud van het gazon, problemen, insecten, ziekten en plagen.

Als graszodenkwekerij krijgen wij veel vragen van klanten over onderhoud en problemen met het gazon. Zo is deze site "De Grasdokter" ontstaan.

De pagina Kennisbank geeft alle artikelen op alfabetische volgorde weer.

De producten die wij adviseren gebruiken wij zelf voor het telen en onderhouden van onze graszoden. We schrijven altijd vanuit onze eigen ervaring, en geven je daaruit tips. Alle foto’s maken we zelf, in eigen graszodenkwekerij of de tuin.

Je kunt af en toe een advertentie tegen komen. We hopen dat dit niet storend voor je is maar op deze manier kunnen wij deze website met gratis tips een klein beetje bekostigen!

  Waarvoor gebruik jij het gazon?

Waarvoor gebruik jij het gazon?

De Grasdokter-wat is een goed graszaad mengsel voor het gazon

Hoe je het gazon gebruikt bepaalt de keuze van het graszaad!


Waarvoor je het gazon gebruikt is de keuze van een graszaadmengsel dat speciaal is afgestemd op je behoeften en eisen.

DCM Graszaad Grazio® Plus>>>graszaad grazio plus

Dit decoratief en stijlvol siergazon bestaat uit zeer fijne blaadjes, type Engels gazon. Door de fijne structuur van het gras zal een dichte grasmat ontstaan. Hierdoor verdraagt dit gazon ook probleemloos een normale betreding en heb je een koninklijk groen gazon.


DCM Graszaad Ombra® Plus>>ombra plus graszaad

Sterk, fijn-bladig en weinig onderhoud, dat zijn de sterkste troeven van dit schaduwgazon. Als je gazon in de schaduw ligt, onder een haag of onder bomen, zorgt dit speciale graszaad er voor dat het toch goed groeit. Door talrijke ondergrondse uitlopers vormt dit graszaadmengsel een dichte zode en een sterke grasmat. Dit gazon vraagt ook minder maaibeurten dankzij de samenstelling.


DCM Graszaad Plus Herstel>graszaad plus herstel


Voor het herstellen van beschadigde plekken in je gazon en het door zaaien na het verticuteren. 

Dit mengsel kiemt vlot waardoor uw grasmat er weer als nieuw zal uitzien. Lelijke kale plekken van molshopen, zwembadjes die tijdens de zomer stonden en brandplekken van de barbecue zullen snel verdwijnen, jouw gazon zal razendsnel weer prachtig groen zijn.👉 Lees verder over de soorten graszaad die er zijn voor een mooi gazon