Bodemleven gazon

Bodemleven gazon

De Grasdokter - bodemleven van het gazon

 Wat is bodemleven van het gazon?

bodemleven gazon

Bodemleven in de tuin en het gazon zijn alle diertjes, bacteriën en schimmels die in de bodem leven en bijdragen aan een gezondere bodem voor planten en het gazon.


Waarom is bodemleven belangrijk?

Bacteriën, schimmels en bodemdieren verbeteren de bodemstructuur, zorgen voor afbraak van organisch materiaal en maken hierdoor mineralen beschikbaar voor de planten. Verder kunnen ze plantenziekten tegengaan en plantengroei bevorderen.

Hoe kun je het bodemleven in de tuin verbeteren?

  1. verticuteren
  2. beluchten
  3. welke bemesting
  4. maaien
test bodem

waarom is het bodemleven belangrijk en wat kun je doen? 

bepaal de grondsoort

Het is belangrijk om de grondsoort van je tuin te weten om problemen zoals een slechte bodemstructuur en uitgedroogde grond te voorkomen.

De Grasdokter

De Grasdokter geeft je informatie over het onderhoud van het gazon, problemen, insecten, ziekten en plagen.

Als graszodenkwekerij krijgen wij veel vragen van klanten over onderhoud en problemen met het gazon. Zo is deze site "De Grasdokter" ontstaan.

De pagina Kennisbank geeft alle artikelen op alfabetische volgorde weer.


De producten die wij adviseren gebruiken wij zelf voor het telen en onderhouden van onze graszoden. We schrijven altijd vanuit onze eigen ervaring, en geven je daaruit tips. Alle foto’s maken we zelf, in eigen graszodenkwekerij of de tuin.

Je kunt af en toe een advertentie tegen komen. We hopen dat dit niet storend voor je is maar op deze manier kunnen wij deze website met gratis tips een klein beetje bekostigen!