Aanbevolen post

10 tips voor het winterklaar maken van je gazon

10 tips voor het winterklaar maken van het gazon 10 tips voor het winterklaar maken van je gazon Het winterklaar maken van je gazon is bela...

Kerst 2024Kerst 2024
  Gazon Augustus

Gazon Augustus

De Grasdokter -onderhoud gazon augustus

 Augustus is de oogstmaand

augustus


Augustus is de maand waarin de oogst wordt binnen gehaald. Augustus wordt ook komkommermaand genoemd.

Augustus is vernoemd naar de Romeinse keizer Augustus.

In Augustus groeit het gazon nog volop. Zomerse temperaturen , hitte en regen kunnen elkaar afwisselen.

Het onderhoud van het gazon in Augustus is dus afhankelijk van het weer.


Wat is het onderhoud van het gazon in Augustus:

In augustus is het belangrijk om het gazon goed te verzorgen, vooral omdat de zomerse temperaturen nog steeds hoog kunnen zijn. 

Hier zijn enkele tips voor gazononderhoud in augustus:

1. Maaien: 

Blijf het gras regelmatig maaien, maar pas op dat je niet te kort maait, omdat dit het gras kan verzwakken en vatbaarder kan maken voor droogte. Houd een maaistand van ongeveer 4-5 centimeter aan.

2. Water geven: 

Zorg ervoor dat je het gazon voldoende water geeft, vooral als er periodes zijn van beperkte regenval. Diep water geven is beter dan vaak ondiep water geven, omdat het de wortels aanmoedigt om dieper in de grond te groeien, waar meer vocht beschikbaar is
.

3. Onkruidbestrijding: 

Blijf alert op onkruidgroei en verwijder ze handmatig of gebruik een onkruidverdelger specifiek voor gazons. Zorg ervoor dat je het onkruid zo snel mogelijk aanpakt om te voorkomen dat ze zich verder verspreiden.

4. Bemesting: 

Overweeg om het gazon te bemesten met een meststof die geschikt is voor de zomer. Gebruik een meststof met een gebalanceerde formule die stikstof, fosfor en kalium bevat om de gezondheid en groei van het gras te bevorderen.

5. Schadeherstel: 

Repareer eventuele kale plekken in het gazon door graszaad te zaaien. Zorg ervoor dat de nieuwe graszaden voldoende water krijgen om te ontkiemen en te groeien.

6. Vermijd over-bewatering: 

Hoewel het belangrijk is om het gazon voldoende water te geven, moet je ook over-bewatering vermijden. Overmatig water geven kan leiden tot schimmelgroei en andere problemen met het gazon.

7. Grasziekten en plagen: 

Blijf alert op tekenen van grasziekten en plagen, zoals bruine vlekken, schimmelgroei of insectenplagen. Pak deze tijdig aan.

8. Schaduwplekken: 

Als er delen van het gazon in de schaduw liggen en daardoor niet goed groeien, overweeg dan om graszaad te zaaien dat speciaal is samengesteld voor schaduwrijke gebieden.

Met deze tips kun je ervoor zorgen dat jouw gazon gezond blijft tijdens de zomermaand augustus en er mooi en groen uitziet. 

Onthoud dat gazononderhoud altijd afhankelijk is van lokale omstandigheden, dus pas de zorg aan op basis van het klimaat en het specifieke type gras in jouw gazon.

1. Gazon bij hitte en droogte

gazon droogte

Met warm en droog weer kunnen er gele of bruine vlekken in het gazon ontstaan.

Deze gele of bruine vlekken kunnen verschillende oorzaken hebben.

Wat kun je doen aan deze gele plekken in het gazon>>









2. Gazon vol met onkruid

onkruid in gras

In augustus kunnen er veel onkruiden groeien zoals klaver, hondsdraf en paardenbloemen.

Als je er op tijd bij bent met de onkruiden te bestrijden zal je gazon er geen schade van hebben


De Grasdokter

De Grasdokter geeft je informatie over het onderhoud van het gazon, problemen, insecten, ziekten en plagen.

Als graszodenkwekerij krijgen wij veel vragen van klanten over onderhoud en problemen met het gazon. Zo is deze site "De Grasdokter" ontstaan.

De pagina Kennisbank geeft alle artikelen op alfabetische volgorde weer.


De producten die wij adviseren gebruiken wij zelf voor het telen en onderhouden van onze graszoden. We schrijven altijd vanuit onze eigen ervaring, en geven je daaruit tips. Alle foto’s maken we zelf, in eigen graszodenkwekerij of de tuin.

Je kunt af en toe een advertentie tegen komen. We hopen dat dit niet storend voor je is maar op deze manier kunnen wij deze website met gratis tips een klein beetje bekostigen!